Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Cocolo ramen – Japanse traditie in Kreuzberg

,
2
Home » Cocolo ramen – Japanse traditie in Kreuzberg

Aan de Paul-Linke Ufer, op het snijvlak tussen Kreuzberg en Neukölln, zit het Japanse restaurant Cocolo Ramen. Hier kun je genieten van het typisch Japanse gerecht ramen, een hartige noodle-soep, gevuld met vlees, groenten of andere ingrediënten. Wellicht ken je Japanse noodle soepen van de neon gekleurde instant-pakjes waar je kokend water bij giet maar dat haalt het natuurlijk niet bij de verse variant! Bij Cocolo is het altijd druk maar gelukkig was er nog een plekje vrij en konden we ons verheugen op een avondje met Japanse lekkernijen.

Cocolo-ramen-berlijn10.JPG

Naast Ramen noodles hebben ze bij Cocolo ook heerlijke voorgerechtjes, zoals gyoza (malse dumplings met een vlees en groente vulling) en spinazie met een sesamdressing. De Gyoza’s zijn zo lekker dat Cocolo hier zelfs bekend om staat! Ze geworden geserveerd op prachtige stenen schalen die handgemaakt zijn, speciaal vervaardigd voor Cocolo.

Cocolo-ramen-berlijn18.JPG

Extra lekker met een dip in de speciale saus die erbij geserveerd wordt.

Cocolo-ramen-berlijn2.JPG

Ik had dit keer gekozen voor Wantan ramen, een fijne bouillon met ramen noodles, garnalenpasta in deeg (wantan), gerookte kip, mais, taugé en lente-ui. De andere gangbare toppings voor in je ramen soep zijn varkensvlees, een gekookt ei, nori, sesam, gember en shii-take. Dit is nog maar een begin, want er zijn geen vaste regels voor en dus komen er steeds meer creatieve versies. Vegan is het helaas niet maar vegetarische opties zijn er zeker, ook de bouillon is vegetarisch te krijgen.

Mijn favoriete ramen zijn Negi Shoyu, een hele simpele variant met kip, lente-ui, groenten en nori. Het is dan wel een soep maar het zijn heerlijk vullende gerechten en over de hoeveelheid ramen heb je zeker geen klagen, dat is meer dan genoeg!

Cocolo-ramen-berlijn16.JPG

Tonkotsu ramen

Cocolo-ramen-berlijn6.JPG

Cocolo-ramen-berlijn5.JPG

Cocolo-ramen-berlijn12.JPG

Nippend van mijn rijst- of honing/citroen thee kijk ik graag naar de open keuken, waar heel hard gewerkt wordt en de soepen en voorgerechtjes in hoog tempo uitgeserveerd worden. De recepten van zowel de noodles als de soepen zijn vaak geheim en gaan van familie op familie over, waardoor het extra interessant is om te kijken hoe je ramen gemaakt wordt.

Goedkoop is het overigens niet, je betaalt voor een ramen tussen de 9 en 10 euro. Maar daarvoor krijg je wel heerlijk verse, huisgemaakte ramen met een overheerlijke soep en een gaaf kijkje in de Japanse keuken.

Cocolo-ramen-berlijn9.JPG
Kortom, Cocolo is een heerlijk restaurant, waar je prettig kunt zitten. In de zomer kun je hier overigens heerlijk buiten op het terras zitten, uitkijkend op het Landwehrkanal terwijl de zon achter Kreuzberg zakt. Echt een pareltje aan het water!

De bediening is vriendelijk en snel maar als het heel erg druk is, merk je dat direct. Het kan zijn dat je wanneer je met z’n tweeën bent je een tafel moet delen maar als je daar geen bezwaar tegen hebt maakt dat het juist extra gezellig en zo ontmoet je nog nieuwe mensen ook. En die nieuwe mensen kunnen toeristen zijn maar ook expats die hier langere tijd wonen, locals en mensen met Japanse roots. Wil je zeker zijn van een plekje? Ga dan niet tijdens spitsuur of maak even een reservering van te voren.

Cocolo Ramen Bar – Berlin
Paul-Lincke-Ufer 39, Berlin 
030 98339073
U8 Schönleinstrasse of U1/U8 Kottbusser Tor
Openingstijden: Ma-Za: 12-23u, Zo: 18-23 u
Cash only! Meer informatie via kuchi.de

2 Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.