Insidertips vanuit Berlijn

Home » Staanplaatsen en campings bij Berlijn

Staanplaatsen en campings bij Berlijn

Liever niet in een hotel verblijven? Ga je juist graag met de caravan op pad? Of reis je gewoon graag op eigen gelegenheid, zonder je druk te hoeven maken om hotelrecepties of hostelbedden? Dan heb je gelukkig de keuze uit behoorlijk wat campings bij Berlijn. Met name rondom de stad zijn veel mooie camping- en staanplaatsen te vinden, vaak in de buurt van een mooi meer. Op deze pagina kun je alles vinden over deze locaties, en zo een prima kampeerlocatie uitzoeken voor je trip naar Berlijn!

Campings bij Berlijn:

 • Central Camping Berlin (Lichtenrade) – Deze leuke en bescheiden camping ligt ten zuiden van Berlijn en heeft een uitstekende verbinding met de stad. Met een kleine tuin en uitstekend sanitair, is dit een comfortabele camping. In de dorpsachtige omgeving van Lichtenrade kun je gemakkelijk je boodschappen doen. Zo kun je kamperen in Berlijn, zonder écht midden in de stad te zitten!
  Specs: Goede ov-verbinding met S-bahn Schichauweg, barbecue, campingkeuken, supermarkt en winkels 10 minuten wandelen, propangasverhuur.
  Geschikt voor: tenten, caravans
  Waar: Lichtenrade, ten zuiden van Berlijn
  Reistijd naar Alexanderplatz: 40 minuten
  Adres: Nuthestraße 23, 12307 Berlijn Lichtenrade
  Website: centralcamping-berlin.de
  Prijzen: Prijzenoverzicht hier te bekijken.
  Boeken via:
   email
 • Berliner Camping Club – Breitehorn/Bürgerablage
  Direct aan de mooie rivier de Havel ligt de Berliner Camping Club, een grote camping vlak buiten Berlijn. Met de fijne combinatie van prachtige bosgronden, een mooi open campinggrasveld en een fijn strand, is dit een ideale plek om je tent op te zetten.
  Specs: Direct aan het strand, tafeltennis, ruime camping, moderne faciliteiten.
  Geschikt voor: tenten, caravans, campers
  Waar: Spandau, ten westen van Berlijn
  Reistijd naar Alexanderplatz: 1 uur, via bus en S-bahn.
  Adres: Breitehornweg 40, 14089 Berlijn-Spandau
  Website: berliner-camping-club.com
  Prijzen: Bekijk de prijzen hier.
  Boeken via: mail: camping-breitehorn@bccev.eu
 • camping-krossinsee-zeltplatzCampingplatz Krossinsee 1930 GmbH
  Een van de mooiste campings van Berlijn, ligt in een idyllische omgeving aan de Krossinsee, ten oosten van Berlijn. In dit mooie natuurgebied kun je geweldig wandelen, fietsen en het meer is een heerlijke plek om te zwemmen. De camping is zo’n acht hectare groot en daardoor zeer ruim. Het sanitair is modern en geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.
  Specs: Goede ov-verbinding, campingkeuken, restaurant, strand, bootverhuur en Wifi.
  Geschikt voor: tenten, caravans, campers
  Waar: Köpenick, ten oosten van Berlijn
  Adres: Wernsdorfer Straße 38, 12527 Berlijn Köpenick
  Website: campingplatz-krossinsee.de
  Reistijd naar Alexanderplatz: 1 uur, 5 min.
  Prijzen: bekijk dit formulier.
  Boeken viadit formulier.
 • City Camping Berlin bij Kleinmachnow
  Kamperen op de voormalige Todesstreiffen? Ten zuid-westen van Berlijn kun je dat doen bij City Camping Berlin! Midden in het groen, aan het water, is in 1991 een fijne camping ontstaan. De receptie zit zelfs in een oude wachttoren, die nog op het terrein staat. Vanaf hier ben je zo in Berlijn of in Potsdam, maar verblijf je toch in de groene en natuurrijke omgeving van het buitengebied van Berlijn.
  Specs: Aan het water, gezellige biergarten, waterterras, wifi, speeltuin voor de kleintjes en bij mooi weer een barbecue, honden toegestaan.
  Geschikt voor: tenten, caravans, campers
  Waar: Kleinmachnow, ten zuid-westen van Berlijn
  Adres: Bäkehang 9a, 14532, Kleinmachnow bij Berlijn
  Website: hettler-lange.de
  Reistijd naar Alexanderplatz: 55 minuten
  Prijzen: Prijslijst
  Boeken via: dit formulier

city camping 2 kleinmachnow

Camperen rondom Berlijn
Wil je echt genieten van het buitenleven en is wat verder weg buiten Berlijn kamperen geen probleem? Dan kun je vast uit de voeten met een van de onderstaande campings. De reistijd naar Berlijn is vaak een uur of langer, maar daar krijg je prachtige natuur, heerlijke meren, rust en ruimte voor terug! Het beste van beide werelden dus!

 • Campingplatz Flakensee
  Deze camping ligt aan de oostoever van de Flakensee, in een heerlijke bosrijke omgeving. Er is een prachtig badstrand, waar je heerlijk kunt zwemmen en zonnen. Onlangs is het sanitair vernieuwd, waardoor de camping er weer jaren tegenaan kan. Op ongeveer één kilometer van het dorpje Woltersdorf, kun je hier lekker uitrusten in de natuur, met af en toe een tripje naar Berlijn.
  Specs: Prachtig badstrand, nieuw sanitair, goede verbinding naar Berlijn, honden toegestaan
  Geschikt voor: tenten, caravans, campers
  Waar? Flakensee bij Woltersdorf, ten oosten van Berlijn
  Adres: Fangschleusenstrasse 40, 15569 Woltersdorf bei Berlin
  Websitecampingplatz-flakensee.de
  Reistijd naar Alexanderplatz: 1 uur, 10 minuten
  Prijzen: Prijslijst hier te vinden
  Boeken via: formulier

Flakensee-Badestelle

 • Campingpark Sanssouci zu Potsdam
  Ben je niet alleen benieuwd naar Berlijn maar ook naar Potsdam? Dan is het Campingpark bij Sanssouci misschien een leuke optie! Het is een van de mooiste campings bij Berlijn en omgeving en heeft zo’n 170 plaatsen voor toeristen vrij. Met fiets, bus of trein ben je snel in Potsdam of Berlijn en kun je zo genieten van de prachtige natuur een de stad. Het is een uitgebreide camping, voorzien van alles wat je nodig hebt om hier gerust een weekje te blijven.
  Specs: Campingwinkel, restaurant, kano- en bootverhuur, badstrand aan het Templiner meer, wifi, honden welkom, overdekt zwembad en sauna in de buurt.
  Geschikt voor: tenten, caravans, campers
  Adres: An der Pirschheide 41, 14471 Potsdam
  Website: camping-potsdam.de
  Reistijd naar Alexanderplatz: 1 uur, 30 minuten
  Prijzen: in deze lijst
  Boeken via: de website

camping_potsdam_n

Heb je ervaring met een van de bovenstaande campings bij Berlijn? Laat dan hieronder een reactie achter, zodat ik deze pagina kan aanvullen met jullie persoonlijke reviews!
Let op: Overal in Berlijn betaal je bij aankomst 5% toeristenbelasting, bovenop de prijs die je geboekt en betaald hebt.