Insidertips vanuit Berlijn

Home » Met de bus naar Berlijn – Flixbus en meer

Met de bus naar Berlijn – Flixbus en meer

Sinds een paar jaar is het weer helemaal hip, busreizen!  Sinds de komst van het Duitse bedrijf Flixbus/Meinfernbus, kun je voor weinig geld met de bus naar Berlijn. Je bent weliswaar ietsje langer onderweg, maar je zit comfortabel, er is wifi aan boord van de bussen en je stapt midden in Berlijn uit. Aangezien Flixbus na de fusie met Meinfernbus de hoofdaanbieder van reizen met de bus naar Berlijn is, heb ik over dit bedrijf de meeste informatie voor je verzameld. Zo kun je in één overzicht zien vanaf welke stations je direct naar Berlijn kunt reizen en wat dit ongeveer kost.

Hoe verloopt de reis met de bus naar Berlijn?
Vanaf Amsterdam Sloterdijk rijdt de Flixbus in iets meer dan 10 uur via Hengelo, Bad Oeynhausen, Hannover en Magdeburg naar Berlijn. Natuurlijk is de reistijd afhankelijk van de tijd van vertrek en het verkeer op de weg. Zo heb je ’s avonds natuurlijk minder vertraging door eventuele files dan ’s ochtends vroeg. Het is een comfortabele manier van reizen, en mede door stopcontacten, wifi, hapjes en drankjes aan boord, kun je het voor jezelf nog aangenamer maken. Bij Flixbus kun je in totaal 3 stukken bagage meenemen, waarvan de twee stukken ruimbagage samen niet meer dan 30 kilo mogen wegen. Dat is nog behoorlijk wat! Je kunt door heel Nederland en België opstappen op rechtstreekse buslijnen naar Berlijn.

Aankomststations in Berlijn
Je kunt je busreizen naar de volgende haltes in Berlijn boeken. Bedenk wel dat Schönefeld en de halte in Berlijn-Tegel buiten het stadscentrum liggen. Vanaf elk busstations heb je goede verbindingen met het openbaar vervoer naar je bestemming in Berlijn.

Berlijn Busstation/ZOB (Messe ICC/nord)
Alexanderplatz
Südkreuz
Zoölogischer Garten
U6 halte Alt-Tegel
Schönefeld Airport

Met Flixbus vanuit Nederland:
Prijzen: vanaf ongeveer 25 euro, afhankelijk van datum/tijd van je boeking.
Reistijd vanaf Amsterdam: 10.5 uur
Vertrekstations in Nederland:
Amsterdam Sloterdijk
Groningen Centraal
Enschede
Eindhoven
Hengelo
Arnhem
Nijmegen
Drachten

Met Flixbus vanuit België:
Prijzen: Vanaf ongeveer 20 euro, afhankelijk van datum/tijd van je boeking.
Reistijd vanaf Antwerpen: 11 uur.
Vertrekstations in België:
Antwerpen
Brussel Noord
Luik
Brugge
Gent

Hoe te boeken?
Je kunt je tickets voor Flixbus zo’n vier tot zes weken van te voren, via de website of de app. Als dit niet lukt, kun je ze ook bij de buschauffeur kopen, voor vertrek. Maar dan kun je geen gebruik maken van aanbiedingen en dit is altijd op basis van beschikbaarheid. Als de bus dus vol is, kun je niet mee.

Voor vertrek moet je ruim op tijd aanwezig zijn. De bus naar Berlijn rijdt volgens een dienstregeling, dus vertrekt op tijd en wacht niet tot iedereen aanwezig is. Flixbus raadt aan om ongeveer een kwartier voor vertrek bij de halte te zijn. Bij het instappen toon je je e-ticket als uitgeprint A4, of de QR code op je smartphone. Het is aan te raden om de app te downloaden, hier kun je je boeking in opslaan, nieuwe boekingen doen, wijzigen of zelfs annuleren.

Klik hier om direct naar de goedkoopste tickets naar Berlijn te zoeken.
Boek nuBoek nu
Betalingsmogelijkheden bij Flixbus:

 • Online: automatische incasso, creditcard, paypal, iDeal of DirectEbanking.
 • Bij de buschauffeur: contant, pin momenteel niet mogelijk.

Bagage meenemen in de bus naar Berlijn?
De regels voor bagage bij Flixbus zijn ietwat ingewikkeld. Je mag veel meenemen, maar het moet wel aan bepaalde formaten voldoen. Ook mag je muziekinstrumenten of je fiets meenemen, maar dit moet je van te voren aanmelden en in een enkel geval moet je bijbetalen. Het beste is om van te voren de regels op de website van Flixbus te lezen.

Voordelen van reizen met de bus naar Berlijn:

 • Goedkoop heen en weer reizen naar Berlijn
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Leeslampjes
 • Comfortabele stoelen
 • Hapjes en drankjes te koop bij de chauffeur
 • Gratis WiFi
 • Stopcontacten
 • Mediacenter met films en muziek op aanvraag (niet in elke bus)

Andere handige busvervoerders:
Natuurlijk is Flixbus/Meinfernbus niet de enige aanbieder voor busreizen van Nederland naar Berlijn. Ook andere bedrijven, Nederlandse én Duitse, voeren regelmatige busritten uit vanaf de grotere stations in Nederland. Het is de moeite waard om de prijzen – voor je boekt -, onderling eens te vergelijken. Regelmatig zijn er aanbiedingen, ook naar Berlijn!

met de bus naar Berlijn*Deze pagina bevat affiliate links. Lees voor meer informatie de disclaimer.