Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Berlijnlessen voor kinderen én volwassenen!

,
0
Home » Berlijnlessen voor kinderen én volwassenen!

Ongetwijfeld zitten velen van jullie momenteel thuis met jullie kinderen en is het onderwijs nu op jullie eigen schouders aangekomen. Ik zit helaas ook thuis, maar heb nog altijd veel te vertellen! Daarom wil me graag een paar momenten per week inzetten voor jullie en jullie kinderen! In ruil voor jouw donatie, neem ik graag een halfuurtje de tijd om via Facetime of Skype jouw kind wat te vertellen over Berlijn-gerelateerde onderwerpen!

Ik ben geen (geschiedenis)docent, maar ik weet een hoop over Berlijn en Duitsland. Ook voor volwassenen kan dit leuk zijn! Voor mij is het altijd een toffe uitdaging om mijn verhaal zo begrijpelijk mogelijk te maken, want zelfs volwassenen vinden de hele materie rondom de Berlijnse Muur en Oost- en West Duitsland nog best ingewikkeld! Hoe leuk is het dan dat ze iemand direct live kunnen bevragen! Vanaf 6 april kunnen volwassen zich hier inschrijven voor Berlijnlessen voor volwassenen.

Berlijn voor kids; het idee!

Via Facetime (voor apple gebruikers), Google Hangout of Skype bellen we met elkaar. Jullie kinderen zitten dan al klaar met een papier en potlood/pen, en – lekker ouderwets – een atlas. Als er écht geen atlas is (liever wel), dan is een uitgeprint papier met de kaart van Duitsland (en graag een stukje Nederland) erop ook goed (haal dit van bijv. Google maps). Ik stel me kort voor, leg uit wie ik ben en wil natuurlijk ook weten met wie ik praat!
Daarna vertel ik iets over een van de drie onderstaande onderwerpen. Tussendoor is er voldoende tijd voor vragen, als iets te snel gaat of onduidelijk is. Aan het eind van ons gesprek krijgen de kinderen nog een klein quizje over het onderwerp. Dit wordt natuurlijk aangepast op de leeftijd van de kinderen!

Het doel is natuurlijk niet om educatief een extreem hoogstaande les te geven. Ik ben – nogmaals – geen docent, maar het gesprek van 30 minuten is wellicht een goede aanleiding om te praten over thema’s zoals geschiedenis, economische verschillen tussen landen, de Europese Unie, het verschil tussen kapitalisme en communisme, of gewoon om meer kennis op te doen over een ander land, met andere gewoonten. Dit kun je natuurlijk zelf weer uitbouwen in je lesplan thuis, voor de komende weken.

En wat vraag je er voor terug?

Een donatie van jouw kant in mijn Digitale Spendenbox! Als zelfstandig ondernemer en toeristengids zit ik namelijk momenteel vrijwel zonder inkomen. Ik hoop dat ik jou kan helpen door iets van mijn tijd te geven! Help jij mij om in ruil daarvoor met een donatie, zodat ik mijn rekeningen kan blijven betalen? Betaal mij wat jij het waard vindt!

De donatie-pagina kun je hier vinden: Doneer aan Wattedoeninberlijn.nl.
Als we een afspraak voor een Berlijnles maken, dan donaties graag pas ná afronding van het gesprek!

Ik kan iets vertellen over één van deze onderwerpen:
Twee Duitslanden en de Berlijnse muur
Duitsland en Berlijn: hoeveel weet jij over je buurland?
• Als Nederlandse wonen en werken in het buitenland, mijn verhaal

Goed om te weten:
• Maximaal drie kinderen per gesprek
• Ouders graag erbij/ernaast blijven.
• Ik ben geen schooljuf, orde houden is aan de ouders.
• Als de kinderen hun interesse kwijt zijn, beëindigen we het gesprek.

Hoe zit het met Berlijnlessen voor volwassenen?

U vraagt, wij draaien! Vanuit allerlei hoeken kwam er vraag naar Berlijnlessen voor volwassenen. Inmiddels ben ik ermee bezig om dit op te zetten, want aan verhalen van mijn kant geen gebrek! Vanaf 6 april kun je je inschrijven voor een online meeting met mij, waarin ik een bepaalde periode of gebeurtenis uit de Berlijnse geschiedenis onder de loep neem! Deze meetings gaan waarschijnlijk plaatsvinden via Zoom of Google Hangouts, dat moet ik nog even bepalen. Later meer dus!

Wanneer ben ik beschikbaar?

[table width =”100%” style =”” responsive =”false”]
[table_head]
[th_column]Datum[/th_column]
[th_column]Ochtend – 10:00 uur[/th_column]
[th_column]Ochtend – 11:00 uur[/th_column]
[th_column]Middag 13:00 uur[/th_column]
[/table_head]
[table_body]
[table_row]
[row_column]Woensdag 1 april[/row_column]
[row_column]Niet beschikbaar[/row_column]
[row_column]Nog beschikbaar[/row_column]
[row_column]Nog beschikbaar[/row_column]
[/table_row]
[table_row]
[row_column]Vrijdag 3 april[/row_column]
[row_column]Nog beschikbaar[/row_column]
[row_column]Nog beschikbaar[/row_column]
[row_column]Nog beschikbaar[/row_column]
[/table_row]
[/table_body]
[/table]
* Het kan zijn dat tijden uitvallen vanwege noodgevallen, overig werk of andere redenen. Daarom spreken we samen, in overleg een tijd af! Je kunt geen aanspraak maken op deze tijden.
** Dit zijn voorlopig de laatste data. Vanaf 6 april volgen hier de data voor een aantal Berlijnlessen voor volwassenen.

Geen velden gevonden.