Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Home » Berlijnkalender: alle events in Berlijn op een rij!

Berlijnkalender: alle events in Berlijn op een rij!

Welkom op mijn Berlijnkalender! Elke maand vinden er talloze events in Berlijn plaats. Geen wonder, het is een miljoenenstad en er is altijd wel iets te doen! Om te voorkomen dat je door de bomen (lees de vele feestjes, markten, festivals en tentoonstellingen) het bos niet meer ziet, kun je deze kalender gebruiken. Hiermee heb je een handig overzicht en kun je precies zien wat er te doen is, als jij in Berlijn bent!

Hoe werkt de kalender?
Ga naar de datum dat jij in Berlijn bent. Als er een gekleurd bolletje in het vierkantje staat, staat er een bijbehorend evenement in de kalender. Als je er op klikt, scrolt de site automatisch omlaag, zodat je direct in een lijst zien welke evenementen er rond die datum georganiseerd worden. Klik op een van die evenementen om de pop-up te bekijken. Op de pop-up lees je mijn beschrijving van het evenement, met alle informatie die je nodig hebt. Locatie, datum, tijden, het adres en eventuele entree. Als je op het adres klikt, opent de link direct in Google Maps en kun je jouw begin-adres (bijvoorbeeld dat van je hotel) invoeren om te zien hoe je er moet komen. Ook is er een link met meer informatie, als je meer wil weten of contact wil opnemen met de organisatie. Wil je een bepaald event in Berlijn onthouden? Klik dan op de knop om het in je agenda op te slaan, dan kun je het direct toevoegen!

Goed om te weten:
De Berlijnkalender staat standaard op de huidige maand ingesteld, dus als je pas over twee maanden komt, klik je gewoon vooruit met de pijltjes. Hou er rekening mee dat de meeste events in Berlijn pas kort van te voren worden aangekondigd. Het kan dus zijn, dat de agenda in de maand dat jij op bezoek komt nog wat leeg is. Ik werk de kalender zo vaak als mogelijk bij, dus kom regelmatig terug om te checken! Langjarige en jaarlijks terugkerende evenementen in Berlijn rondom de feestdagen, kun je al wel vrij vroeg van te voren in de kalender vinden.