Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Berlijn in Plaatjes #17 – Mei 2016

,
2
Home » Berlijn in Plaatjes #17 – Mei 2016

Wat was Mei een heerlijke maand! Vol zon, fijne fietstochten, natuurlijk lekker eten en een paar fijne biergartens. Daarnaast bezocht ik een verlaten kazerne, zetten we de eerste barbecue aan en begaf ik me in een virtual reality wereld. En als kers op de taart liep ik mijn allereerste hardloopwedstrijd. In deze zeventiende editie van Berlijn in Plaatjes, neem ik je mee door een zonnig Berlijn, dat zich helemaal klaar maakt voor de warme zomerdagen!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-2Normaliter breng ik de eerste dag van Mei door in Kreuzberg, om Tag der Arbeit te vieren. Maar dit jaar was ik zo blij met een vrije dag, dat ik heerlijk heb uitgeslapen en daarna met Kees op de fiets ben gestapt voor een tocht door Berlijn.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-1Hallo Modersohnbrücke!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-3We fietsen een heel stuk van de Berliner Mauer trail en komen op een voormalig stuk Todesstreifen waar ik nog niet eerder ben geweest. De Lohmühlenweg in Treptow staat ook vol met de prachtige Sakurabloesem en is – op het randje dat ze nog bloeien -, prachtig om te zien!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-4We fietsen door naar Neukölln, om een bekende burgerbar van mijn lijstje af te strepen, Schillerburger. Deze naam is inmiddels door heel Berlijn te zien, maar de originele Schillerburger is in de Neuköllner Schillerkiez te vinden. Na een kwartiertje in de rij hebben we twee burgers en een portie frietjes om te delen in een tas, en haasten we ons richting Tempelhofer Feld.

Schillerburger
Herrfurthstraße 7, Neukölln

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-5Ik kan het iedereen aanraden: een verse hamburger eten op Tempelhofer Feld bij een ondergaande zon. We hadden nog wat drankjes bij een späti gehaald en hadden zo een heerlijke picknick. Wat heerlijk om hier even uit te rusten na de nodige kilometers fietsen!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-6

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-7De wolken doen ook hun best en zo is het een heerlijke avond.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-9We stappen weer op de fiets en rijden verder door de prachtige Bergmannkiez, op zoek naar een toetje.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-11Gevonden! Keuzes… keuzes…

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-12IJsjes met discodip! Hier in Duitsland noemen ze dat ‘Streussel‘, als je ‘discodip’ zegt kijken ze je heel raar aan. Als je een volwassene bent en Streussel op je ijsje wilt, ook trouwens. Gelukkig is het heerlijk ijs en genoten we van een fijn toetje!

Vanille & Marille Eismanufaktur
Hagelberger Strasse 1, Kreuzberg

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-17Goedemorgen Haupbahnhof! Het is vroeg en tijd voor de trein.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-18Naar Wünsdorf-Waldstadt! Via Go2Know heb ik een fototoer geboekt bij de militaire kazerne in Wünsdorf, ook wel Haus der Offiziere genoemd. Zeven uur lang foto’s maken in een verlaten gebouw dus! Ik kijk er enorm naar uit, maar je moet er wel vroeg voor uit je bed. Ik ontmoet Marjolein op Südkreuz en samen treinen we naar de provincie.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-15We hebben enorm geluk met het weer en het is superzonnig! Eigenlijk zonde om een groot deel van de dag binnen door te brengen, maar de gebouwen zijn zo prachtig, dat het enorm de moeite waard is.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-16Het Haus der Offiziere is een verlaten kazernecomplex ten zuiden van Berlijn. Het werd gebouwd in 1910 voor de soldaten van de Keizer, waarna het tijdens de Tweede Wereldoorlog in handen van de Nazi’s kwam. Uiteindelijk kwam het – net als vrijwel alles in het oosten van Duitsland – in handen van de Sovjets, en werd het gehele complex op hun wensen aangepast. In 1994 lieten de Sovjets het complex achter, waarna het altijd in die staat is gebleven. Een feest voor elke geschiedenislover!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-19De enorme hoeveelheid prachtige ruimten was overweldigend. Ondanks het feit dat het verlaten en soms wat beschadigd en oud is, zijn de kamers met hun hoge ramen een feest om naar te kijken. Het pand is groen en overwoekerd en de lichtinval is fantastisch. Ik krijg er geen genoeg van.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-20Het is een feest om te zien dat er nog verlaten gebouwen zijn met badkamers die niet helemaal aan gort zijn. De prachtige tegels, wastafels met hun oude kranen maken dat ik het gevoel heb in een tijdmachine te zijn beland.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-21We belanden van de ene in de andere verbazing. Dit is een oude turnhal, die door de Sovjets tot theater werd omgebouwd. Kun je je voorstellen hoe er grote glazen kroonluchters aan het plafond hingen?

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-22Na een hele middag fotograferen, waaronder in het bovenstaande zwembad, heb ik vijfhonderd prachtige foto’s en is het tijd om weer terug naar Berlijn te reizen. Ik heb een geweldige dag gehad en daar inmiddels ook een uitgebreide blog over geschreven.
Lees verder: Fotoblog: Haus der Offiziere in Wünsdorf

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-24Berlijn heeft ook een eigen Battersea, (een iconische energiecentrale in Londen), deze staat in Teltow. Dit uitzicht vanuit de trein betekent dat ik langzaam maar zeker weer in de bewoonde wereld aankom.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-25Terug op Gesundbrunnen! En een gelukje met wat tegenlicht!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-26Wat een heerlijk weer! Ik spendeer een ochtendje bij het DDR Museum, om daar eindelijk een setje goede foto’s te kunnen maken. Ik wilde al een hele tijd een blog over het museum maken, maar omdat het niet een heel groot museum is, kan het er soms wat drukke worden. Foto’s maken is dan wat lastig, dus mocht ik voor openingstijd langskomen. Dat was een erg leuke ervaring! Het resultaat kun je inmiddels lezen in een blog over het museum: DDR museum – alles over een verdwenen land.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-27Tijdens mijn fietstocht naar huis geniet ik van het mooie weer en het allerlaatste restje bloesem op de Mauerweg. Zo langzamerhand ben ik wel klaar voor de zomer, laat maar komen!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-28De zon, het lekkere weer, wat doet dat me goed!

Berlijn in Plaatjes 17- VR Cinema - Wattedoeninberlijn.nl-2Kees en ik hebben een leuke afspraak samen op de Molkenmarkt in Mitte. We zijn door de VR Cinema in Berlijn uitgenodigd om langs te komen en een echte Virtual Reality film te bekijken op hun nieuwe locatie.

Berlijn in Plaatjes 17- VR Cinema - Wattedoeninberlijn.nl-1In de prachtige Spreewerkstätten huist sinds kort de VR cinema, een totaal nieuwe ervaring om virtual reality te beleven. Ik heb er echt totaal geen verstand van en weet dan ook niet zo goed wat ik er van kan verwachten. Maar Kees is helemaal gek van alles wat met VR te maken heeft, en dus besluiten we om ons te laten verrassen!
Berlijn in Plaatjes 17- VR Cinema - Wattedoeninberlijn.nl-3

Berlijn in Plaatjes 17- VR Cinema - Wattedoeninberlijn.nl-4Bovenin de Spreewerkstätten zit de ‘bioscoop’ en hun foyer ziet er uit als een heel gezellig en hip cafeetje.

Berlijn in Plaatjes 17- VR Cinema - Wattedoeninberlijn.nl-5Tijd om een film uit te kiezen! Ik besluit om voor ‘Fun Time’ te kiezen, het kind-vriendelijke programma van de VR Cinema. Het lijkt me een beetje freaky om plotseling levensechte zombies voor m’n neus te hebben!

Berlijn in Plaatjes 17- VR Cinema - Wattedoeninberlijn.nl-6Eenmaal in de cinema gaan we in een comfortabele stoel zitten, en zitten we de Samsung Gear VR op, een soort grote bril waar een smartphone in geklikt wordt. Met een koptelefoon op heb je ineens een bizarre ervaring en zijn 3D beeld en geluid zo met elkaar gecombineerd dat je het gevoel hebt dat het super echt is! Mijn fun-film wordt ingesteld en blijkt een halfuur durend programma van meerdere filmpjes te zijn, die je een toffe introductie in de wereld van VR geven. Van een circus-act, tot een band die op een gigantisch dak in New York speelt, tot een gorilla in de jungle die een 3D camera van dichtbij wil bekijken, VR is een leuke ervaring! Omdat je stoel ronddraait, en de bril registreert waar en hoe je kijkt, kun je overal om je heen kijken om in 3D rond te kijken.

Berlijn in Plaatjes 17- VR Cinema - Wattedoeninberlijn.nl-8Overigens trek je kennelijk hele onaardige en serieuze gezichten als je zo’n bril op je hoofd hebt. Dank aan Kees voor de charmante foto, not!

De VR Cinema in Berlijn is een leuke ervaring, maar ik moest erg wennen aan het feit dat de kwaliteit van de VR-filmpjes nog niet zo goed is. Het leek alsof ik de hele tijd naar een onscherpe film zat te kijken, waar m’n ogen maar niet aan konden wennen. Best lastig dus! Ook schrok ik nogal van de toegangsprijs, 12.50 is vrij veel geld voor een halfuur VR film. Toch vond ik het een toffe eerste kennismaking met virtual reality, en voor de echte VR-freaks is het zeker leuk om dit een keertje te proberen. Elke maand komen er nieuwe VR-films uit, die dan ook beschikbaar worden in de cinema.

VR Cinema Berlin*
Molkenmarkt 2, Mitte
Reserveren is niet nodig. Entree: 12.50

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-29

Nadat we zijn bijgekomen van onze VR ervaring, duiken we het terras op voor een drankje en eten. Het is warm, het is zomers en dus tijd voor een aperol met witte wijn en een verse bruscetta bij Pappa e Ciccia in de Schwedter Strasse.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-30

Niet de Duitse maar de Italiaanse keuken is bij mij groot favoriet. Nergens maak je mij gelukkiger mee, dan met goed Italiaans eten. Deze tagliatelle con ragu was werkelijk geweldig. Het is vers, vol smaak en traditioneel. Aanrader!

Pappa en Ciccia – Organic Italian Kitchen
Schwedter Strasse 18, Prenzlauer Berg

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-32Het is zondag en dus tijd om een nieuw koffietentje uit te proberen! Bij Vilja in Pankow halen we een kop koffie en een stukje taart en zitten we heerlijk buiten op het terras. Langzaam komt er steeds meer goede koffie richting het noorden, dus dat is goed nieuws!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-33Vilja is niet alleen leuk voor koffie maar biedt ook allerlei soorten lunch en andere lekkere dingen aan. Prima tussenstop als je het aandurft om eens ten noorden van Prenzlauer Berg te gaan kijken.

Vilja Cafe & Deli
Maximilianstrasse 1, Pankow

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-31Ook een aanrader in Pankow is Schloss Schönhausen. Dit voormalige zomerpaleis was in DDR-tijden het ontvangstpaleis van Walter Ulbricht en later Erich Honecker. Het ligt in een prachtig park en heeft een weelderige tuin aan de achterkant, waar je heerlijk kunt wandelen of picknicken. Ik blijf er versteld van staan hoeveel mooie paleizen en tuinen Berlijn eigenlijk heeft!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-34

Schloss Schönhausen
Tschaikowskistraße 1, Pankow

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-36Ongetwijfeld ken je het wel: na een jaar bij hetzelde bedrijf, zijn de lunchopties in de buurt wel enigzins uitgeput en ben je toe aan wat nieuws. Ik besloot daarom de fiets te pakken en iets verder weg te gaan kijken bij Djimalaya, een Israelische eettent op de Invalidenstrasse.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-37Natuurlijk ook hier een favoriet gerecht, hummus! Ik bestel een portie met verse geslonken spinazie en gebakken champignons, mmm! Dat is echt een briljante combinatie. Heerlijk om even weg te zijn van kantoor, en in een totaal andere omgeving te lunchen. Erg fijn!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-38Djimalaya Grill – Hummus & Grill
Invalidenstrasse 159, Mitte

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-39Het is veel te mooi weer om binnen te zitten op kantoor! Helaas zien toch mijn doordeweekse dagen er zo uit. Gelukkig kan ik lekker een ruime lunchwandeling maken, zwaaien naar de toeristen op de rondvaartboot en genieten van het zonnetje.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-40Wat een heerlijk weer! Ook in het Monbijoupark is het altijd goed toeven. Heerlijk om even languit in het gras uit te puffen of gewoon even doorheen te wandelen.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-41#Thattoweragain

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-42Aan het eind van deze supermooie dag, slaat ineens het weer om. Maar, weer is geen weer, het regent niet, dus ik luid samen met Kees het weekend in bij Deck5, een van de mooiste rooftopbars van Berlijn. Kersenbloesemtonic erbij en ik heb er helemaal zin an!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-43Dat uitzicht! <3

Deck 5 Rooftopbar bovenop de Schönhauser Allee Arcaden
Schönhauser Allee 79, Prenzlauerberg.
Lees verder: Strandbar Deck 5 – De hoogste strandbar van Berlijn

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-44Tijd voor eten! In de Gleimstrasse zit mijn favoriete tapastent van Prenzlauer Berg, Tapitas! Hier krijg je voor 17.50 een groot tapasbord voor twee personen (kan ook vegetarisch!). Lekker glas rosé erbij en de zomer kan beginnen.

Tapitas
Gleimstrasse 23, Prenzlauer Berg

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-46Nieuwe hoogbouw in aanbouw! Wie weet waar deze gebouwen staan, mag het zeggen.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-47Hoera, het is Pinksterzondag! Op een dag dat ik eigenlijk heel lui ben, blijkt de zon zó lekker te schijnen, dat ik wil het huis uit móet van mezelf. Dus ik grijp mijn camera en ga richting het Karneval der Kulturen in Kreuzberg, om naar de optocht te kijken.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-48Helaas gooit het weer behoorlijk roet in het eten. Het slaat ineens om, het waait, wordt guur en het begint te regenen. Balen!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-49Ik maak nog wat foto’s, maar ik heb geen regenjas aan, geen paraplu mee en vooral geen trek om nat te worden. Ook de deelnemers van de optocht zijn niet onverdeeld gelukkig met het weer. Balen, maar tijd om te gaan!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-50Ik zet nog snel deze enorm schattige oranje Fiat 600 op de foto, en pak dan de metro naar huis!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-51Ondertussen vier ik op Facebook een klein feestje, er zijn duizend mensen die de Wattedoeninberlijn-Facebookpagina leuk vinden! Supergaaf, wat een getal zeg! Iedereen die bij die duizend zit; heel erg veel dank!!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-52En we hebben nog meer goed nieuws, mijn vriend heeft een nieuwe baan! We vieren dit feit met een koud biertje in Pratergarten, een van mijn favoriete Biergartens in Berlijn.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-56Hallo Schönhauser Allee! Hoe vaker ik hier kom, hoe leuker/mooier ik het station ga vinden. Misschien nog wel mooier dan Eberswalder Strasse…!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-54Tussen de vorige foto en de bovenstaande foto is een hele week voorbij gegaan hoor, maak je geen zorgen. Anders lijkt het net alsof we alleen maar eten! Gelukkig valt het mee en bovendien is dit gerecht zo enorm lekker, dat móet wel op de foto! Een briljante lunch maken, dat kunnen ze wel bij Roamers! Hier zie je zwarte bonen met salsa, met een gepocheerd eitje in een skillet, een heerlijke salade met kikkererwten en kiemen, en huisgemaakt brood met boter. Oooh men, geen wonder dat Roamers tot een van mijn grote favorieten in Berlijn behoort!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-55Oké, we zondigen toch een beetje. Maar hoe kun je weigeren als je zo’n waanzinnig mooi stuk carrot cake voor je neus gezet krijgt? We delen het stuk, en is het een van de lekkerste taarten die ik ooit heb gegeten. Hemels!

Roamers
Pannierstrasse 64, Neukölln

 

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-57En dan is het ineens zaterdag 21 mei, een dag waar ik al weken naartoe heb gewerkt. In januari gaf ik me op voor een hardloopwedstrijd voor dames, 5 kilometer rennen dwars door Tiergarten in hartje Berlijn. Superspannend! Sindsdien heb ik mijn best gedaan met trainen en in April begon ik écht 5 kilometers te lopen. Superfijn! Met steeds meer vertrouwen keek ik uit naar mijn allereerste hardloopwedstrijd in 10 jaar!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-62Gelukkig ging het supergoed! Het was héél erg warm en stoffig, maar ik liep een – voor mijn doen – prima tijd en scherpte mijn persoonlijke record aan. Nog een lange weg te gaan naar de écht snelle tijden, maar ik ben zeker niet ontevreden! Tijd voor een alcoholvrij biertje na afloop dus!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-63Deze medaille is niet alleen speciaal vanwege de vorm, ook de tijd erop is voor mij bijzonder. Het is de ondergrens voor nog héél veel toekomstige vijf-kilometer runs die ik ga lopen. Langzamer hoop ik nooit meer te worden! Deze medaille, en de daarin gegraveerde tijd, is een herinnering en een stok achter de deur tegelijkertijd. Op naar nog héél veel meer hangers en races!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-64Na de race komen we een bont gezelschap tegen bij de Brandenburger Tor! Het barst er van de dure auto’s en een vrolijke bruid in een gigantische jurk. Tja, er moet natuurlijk een bruidsfoto voor de Tor gemaakt worden. De politie laat het oogluikend toe. Voor de autoliefhebbers: Achter het gezelschap een BMW M4, Audi R8 V10, Mercedes C63 AMG en een S63 AMG.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-66Zondag! Voor we naar de Freiluftkino in Kreuzberg gaan, is het eerst tijd voor pizza bij Zola. Nadat Marjolein me al meerdere malen op het hart had gedrukt dat ik daar toch écht eens pizza moest gaan eten, kwam het er eindelijk een keertje van! En boy, wat zijn ze goed. Veel smaak, verse ingrediënten en gebakken op z’n Napolitaans, 90 seconden in een oven van 450 graden. Italiaanser kan het niet!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-67Ook van binnen ziet het er bij Zola superleuk uit. De bediening is vriendelijk, de pizzabakkers zijn opgefokte Italianen en de wijn smaakt zalig. Ik voel me helemaal thuis, hier kom ik nog eens terug.

Zola
Paul-Linke-Ufer 39/40, Kreuzberg

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-69Tijd voor de film! Ik ga voor het eerst naar de Freiluftkino in Kreuzberg en boy, hebben wij geluk dat het een prachtige zwoele zomeravond is! We hebben online kaartjes gekocht, waardoor we niet in de rij hoeven te staan en als een van de eersten naar binnen kunnen lopen.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-70Snel een strandstoel pakken, jezelf installeren met een kleedje, proviand uit de tas en je bent klaar voor een heerlijke avond film kijken in de buitenlucht.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-71

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-72We zagen de prachtige film ‘Youth‘, van regisseur Paolo Sorrentino en met Michael Caine in de hoofdrol. Een fantastische mooie film, vol schoonheid en in de typische stijl van Sorrentino, die eerder ook La Grande Bellezza maakte.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-73De Freiluftkino is echt een aanrader! Ga naar Kreuzberg als je films in de originele taal met passende ondertiteling wil zien. Een kaartje voor de film kost €7,- en tickets zijn ruim van te voren online verkrijgbaar. Check: freiluftkino-kreuzberg.de

Freiluftkino Kreuzberg – in de tuin van Kunstquartier Bethanien
Mariannenplatz 2, Kreuzberg (aan de achterzijde van het kunsthaus)

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-76Hoera, ik heb weer met Eva en Marjolein afgesproken. Dit keer strepen we weer een favoriet restaurantje van ons wensenlijstje af, en bezoeken we Gingi’s Izakaya, een traditioneel Japans restaurant in Prenzlauer Berg. We bestellen een menu en worden verwend met geweldig verse sashimi, en daarna overheerlijke sushi. Zo origineel heb ik dat nog nooit gegeten!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-77Je eet op basis van wat de chef in zijn keuken heeft, en hij komt vragen wat je lust. Zo eet je altijd iets wat je nog niet eerder geproefd hebt! De bijzondere smaken van de sushi, de perfecte sushirijst en de verhouding tussen vis en sushi is overheerlijk. Wat een verrassing!

Gingi’s Izakaya Sushi
Rykestrasse 45, Prenzlauer Berg

 

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-75Goed, al die sushi, pizza en andere lekkere dingen moeten er natuurlijk ook weer af, dus heb ik weer een hardloopwedstrijd! Dit keer loop ik bijna 6 kilometer met mijn collega’s voor de Firmenlauf!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-79Hier lach ik nog, maar óef wat viel die race tegen. Het was veel te warm, te druk en de shirts die we van mijn werkgever hadden gekregen, waren rasechte wielershirts en niet erg geschikt om in hard te lopen. Met 27ºC wil je graag een shirt dat wat ademt, en dat deed dit helemaal niet. Heftig! Gelukkig liep ik nog een prima tijd, maar zo warm had ik het al heel lang niet meer gehad! Oefening baart kunt zullen we maar zeggen, dit overkomt me vast niet nog een keer!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-80Titte!

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-81Na de race gaan we richting Rou in de Schwedter Strasse, voor een vegetarische rode curry. Wat een avond.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-82De laatste zaterdag alweer van Mei. Wat vliegt de tijd! We maken een snelle wandeling door Mitte en genieten van het uitzicht op de Berliner Dom.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-83Wist je dat Berlijn meer bruggen heeft dan Venetië? De Spree loopt dwars door de stad én heeft nog aardig wat vertakkingen. De Schleusen Brücke is echter een van de oudste bruggen van Berlijn.

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-84Lunch! Een omelet met champignons, spinazie en tomaat, met een frisse veldsla. Heerlijk! We pauzeren bij Chipps, een fijn ontbijt- en lunchtentje in een stille straat in Mitte. Valt zeker niet tegen, maar het is niet een tentje waar je uren blijft zitten. Na de lunch gaan we hop weer door en regelen we de nodige zaterdag-dingen.

Chipps
Jägerstrasse 35, Mitte

Berlijn in Plaatjes 17 - Wattedoeninberlijn.nl-86En met deze vrolijke foto op Gendarmenmarkt, komt er alweer een eind aan deze zeventiende Berlijn in Plaatjes! We hebben werkelijk een heerlijke maand gehad en ik heb vreselijk genoten van alle leuke en nieuwe dingen die we hebben gezien en ontdekt! De komende maanden bestaan voor mij uit nog meer hardloopavonturen, maar ook het uitproberen van nieuwe restaurantjes en andere leuke hotspots in Berlijn.
Maar eerst gaan we een midweekje naar London, even ertussenuit! Lijkt het jullie leuk om daar ook een verslag van te lezen? Laat het me dan vooral even weten bij de reacties!

Bedankt voor het lezen en tot volgende maand!
Liefs, Emma.

* Wij werden uitgenodigd door VR Cinema en hebben dus geen entree voor de film betaald. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening of ervaring bij VR Cinema in Berlin. Meer over samenwerkingen met bedrijven kun je hier lezen.

2 Comments

  • Dick schreef:

    Prachtige foto’s Emma en heerlijk eten. De twee hoge gebouwen bij de Gedächtniskirche roepen bij mij gemengde gevoelens op. Aan de ene kant ben ik blij dat de Breitscheidplatz en omgeving eindelijk eens onder handen wordt genomen, aan de andere kant houd ik m’n hart vast wat betreft het resultaat. Bikini Berlin is alvast goed geslaagd!

  • Eva schreef:

    Yayyyy Berlinporn! Fijn dagboekje weer Emma :)

Leave A Reply

Your email address will not be published.