Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Berlijn in Plaatjes #14

Home » Berlijn in Plaatjes #14

February was een donkere, korte maar toch heel fijne en gezellige maand. In deze – alweer – veertiende editie van Berlijn in Plaatjes, neem ik je mee langs allerlei lekkere restaurantjes, mooie locaties met street art en nog veel meer fijne Berlijn-plekjes. Omdat het nogal een drukke maand was, draait hij vooral hele erg veel om de momenten dat ik even een pas op de plaats kan maken en tijd heb om foto’s te maken, en dat is rond etenstijd. Bereid je dus maar voor op een heleboel fijne en nieuwe eetadresjes in Berlijn!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168225

Als er nieuwe pizza in de stad is, moet die natuurlijk worden uitgeprobeerd. Dus wat doe je? Je maakt een reservering voor twee, gaat samen met een andere eetliefhebber richting het restaurant op een vrijdagavond en onderwerpt de pizza’s aan een kritische test. Want bij Standard Pizza in Mitte maken ze serieuze Italiaanse pizza’s, op authentieke Napoletaanse wijze. Ze gaan maar heel kort in een mega hete oven, waardoor het deeg enorm opblaast en je dus een smaakvolle en luchtige pizza voor je neus hebt staan.

Tja, is het de lekkerste? Ik vond hem werkelijk heerlijk, maar de dikke broodrand was mij toch écht ietsje teveel brood. De zoektocht naar de lekkerste en meest authentieke pizza van Berlijn gaat nog even door dus! Maar, mocht je daar niet zo mee zitten en wel voor een lekkere pizza gaan, dan kan ik je Standard toch zeker aanraden!

Standard Pizza
Templiner Strasse 7, Mitte
Meer info: Standard.de

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168227

Daarna zetten we nog even de bloemetjes buiten bij een hele fijne cocktailbar, op loopafstand van Standard. Bij de fijne huiskamersfeer bij Scotch en Sofa bestellen we een overheerlijke cocktail om alle deeg en tomatensaus weg te spoelen. De cocktails zijn hier altijd goed, perfect op smaak en worden geserveerd in de juiste bijpassende glazen. Ondanks het feit dat het een cocktailbar is, staan ze trouwens bekend om hun geweldige keus aan whisky’s!

Scotch & Sofa
Kollwitzstrasse 18, Prenzlauer Berg

Berlijn_in_plaatjes_februari_20167460

Wanneer we bij de volgende cocktailbar aankomen, is het toch even zoeken. Waar moeten we nou precies zijn? We lopen het grote industriele complex van de voormalige Bötzow Brauerei aan de Prenzlauer Allee binnen, en staan plotseling bij het hippe restaurant La Soupe Populaire van Tim Raue voor de deur! Oei, zitten we wel goed? Ja hoor, zo blijkt. Want we als we een grote opgezette krokodil zien liggen, snappen we dat we bij ‘Le Croco Bleu’ zijn aangekomen.
Berlijn_in_plaatjes_februari_20168229

Le Croco Bleu staat bekend als een van de hipste, meest bijzondere en exclusieve cocktailbars van Berlijn. En als we de kaart bekijken, is die ook wel degelijk veelbelovend. Dure cocktails, maar met hele bijzonder mixen en niet-alledaagse ingrediënten. Weer eens iets heel anders dan een standaard mojito, supergaaf dus!Berlijn_in_plaatjes_februari_20168231

Ik kies uiteindelijk voor de Dr. Sebastian’s Pimm’s Cup, een fijne cocktail met de Engelse Pimm’s likeur, met limoen, sinaasappel en komkommerschil, aangevuld met het Oostenrijkse drankje Almdudler. Erbij geserveerd een amuse van Engels shortbread met fruit, waardoor het geheel qua smaken enorm goed bij elkaar past. Een hele belevenis voor een cocktail en ik ben dan ook best onder de indruk!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168234

De aankleding is ook erg eh.. bijzonder. Er staan overal opgezette dieren, maar ook halve bomen en struiken, en dat in een verlaten fabriek. De industriële sfeer die zo typisch Berlijns is, is het canvas voor deze bar, die echter niet meer zo sterk Berlijns aandoet. Maar de zetels zijn fijn, de bediening is perfect en de tijd vliegt voorbij.

De kaart biedt nog veel meer mooie en fijne cocktail combinaties. Wat dacht je van The Granny Hunter, een infusion van Jägermeister en granny smith, sherry en goldAssam thee en tabasco? Of de Cloud 7, een cocktail van witte rum, kersenbitters, violet likeur, verse citroen, oranjebloesem siroop en echte blauwe suikerspin on top. Hele gave en spannende combinaties!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168233

Helaas mag er in deze bar gerookt worden, en blijkt na een tijdje de afzuiging niet zo goed, dus zoeken we na ruim anderhalf uur toch maar weer de weg naar de uitgang. Maar een bijzondere ervaring is het wel!

Le Croco Bleu
Prenzlauer Allee 242, Prenzlauer Berg

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168235

In Mitte kom ik deze spraypaint tegen. Ik heb alleen geen idee van welke artiest. Iemand een suggestie ?

BSR_mulleimers

Hoe meer ik deze toffe prullenbakken zie, hoe vrolijker ik er van word. Ze fleuren het hele straatbeeld op en maken het bovendien leuker om je vuilnis weg te gooien. Zou Berlijn daarom een relatief schone stad zijn?
Welke toffe uitspraken op de oranje prullenbakken heb jij al eens gezien in Berlijn? En welke zou je zelf graag op een prullenbak willen zien?

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168241

Goedemorgen op deze zondagmorgen! Eberswalderstrasse slaapt nooit en dus is het hier altijd een drukke bedoeling. Wij halen nog snel een kopje koffie, voor we richting de vlooienmarkt in het Mauerpark gaan.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168242

Meestal nemen we echt de tijd voor koffie en gaan we ergens zitten. Maar vandaag nemen we de koffie mee en die halen we bij Impala. Ze hebben daar overigens – naast goede koffie – ook heerlijke ontbijtjes en zoetwaren, én twee toffe bankjes met een leuk uitzicht over de kruising van Eberswalder Strasse buiten. Heerlijk om daar te zitten en mensen te kijken!

Impala Coffee
Pappelallee 1, Prenzlauer Berg

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168243

Geslaagd op de vlooienmarkt. In mijn tas zitten twee fijne LP’s, die ik al een hele tijd wilde hebben. Daar is de vlooienmarkt echt perfect voor. De handelaren zijn goed, de meeste platen ook helemaal gaaf en zo kun je er mooie koopjes vinden.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168245

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168246

We kijken nog naar wat kunstenaars en met bubbels spelende kinderen in het Mauerpark, voor we weer naar huis wandelen. Een chille zondag mag er af en toe ook zijn!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168247

Oké oké, we maken halverwege nog even een tussenstop. Had ik al gezegd dat het een luie zondag was? Eigenlijk hoor je bij Cafe Kraft koffie te drinken, die schijnt hier erg goed te zijn. Maar ik had mijn dagelijkse dosis al gehad en ga voor een gemberthee, Kees neemt een frisse Fritz limonade. Ook lekker!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168248

Wel is het denk ik het kleinste koffietentje dat ik tot nu toe in Prenzlauer Berg heb gezien. Het personeel is vreselijk aardig en de carrot cake is werkelijk hemels. Absoluut het proberen waard! Sowieso is het ook leuk om dit hoekje van Prenzlauer Berg te ontdekken, is enorm in opkomst!

Café Kraft
Schivelbeiner strasse 23, Prenzlauer Berg

Berlijn_in_plaatjes_februari_20167478

Ondertussen begint in Nederland en een deel van Duitsland de carnaval los te barsten. Ondanks het feit dat ik een aantal jaren in Limburg heb gewoond en toen zelfs karnaval vierde, heb ik er niet echt iets mee. Berlijners overigens ook niet, die reageren daar het liefst met de Berliner Schnauze op. Wat me wel aanspreekt, is de oorspronkelijke vastentijd die op Aswoensdag na Carnaval begint en duurt tot Pasen. Wij zijn niet gelovig, dus echt vasten wilden we niet. Maar 50 dagen is wel een perfecte tijd om iets te veranderen, en wij hebben er voor gekozen om tussen carnaval en pasen geen vlees te eten.

Ik kan vooraf al zeggen: ondanks het feit dat Berlijn barst van de vegetarische en vegan eettentjes, is dat niet altijd even gemakkelijk. Toch is het ook een te gekke manier om niet alleen een vervelende gewoonte te veranderen (we aten echt te vaak vlees) en bovendien een geweldig excuus om nieuwe gerechten en restaurantjes uit te proberen.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168252

En zo trapten we dus al vrij snel af bij Let it Be, een heel gaaf vegan eettentje in Neukölln. Hier is werkelijk alles vegan en kun je burgers, crepes en andere lekkere gerechten krijgen. Nu moet je bij vegan eten niet direct denken dat je dan alleen maar slablaadjes weg zit te haffelen. Nope, het is écht veel lekkerder dan dat. Kijk maar.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168254

Ik presenteer: de Mike Tyson burger. Misschien wel de goddelijkste burger-zonder-vlees die ik ooit heb gegeten. Een burger van sojavlees, met home made barbecuesaus en gekaramelliseerde uitjes maken mijn avond helemaal goed. Het is even wennen omdat de structuur van het sojavlees zo anders is dan van echt vlees, maar de smaken zijn zo briljant, dat het genieten al snel de overhand heeft. We bestellen er nog een vegan mac & cheese bij, waardoor we helemaal proppievol – maar overgelukkig-  weer terug naar huis gaan. Daarmee is Let it Be met stip gestegen in de top 5 van favoriete burgertenten, en dat voor een vlees-vrije venue!

Let it Be – Vegan crêperie and burgers
Treptower strasse 90, Neukölln
website: letitbevegan.de

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168258

Wauw, sta ik zomaar met mijn blog in het NKC Kampeerauto magazine vermeld! Dat vind ik echt supercool!
Een lezer van Marjolein had het gespot en even doorgestuurd, dankjewel!

2016-Februari-in-plaatjes-berlijn-1

Het licht begint frisser en helderder te worden, en dat is overdag al goed te merken.
Hallo mooie Fernsehturm, heb je ook zo’n zin in de zomer?

2016-Februari-in-plaatjes-berlijn-2

Ik wandel graag even door de Dircksenstrasse in Mitte. Deze onopvallende straat ligt tussen Hackescher Markt en Alexanderplatz en is helemaal volgeplakt en geschilderd met street art!

2016-Februari-in-plaatjes-berlijn-3

Hier is werk te zien van heel veel bekende streetartiesten, zoals Sobre, El Bocho, Alias en nog veel meer!

2016-Februari-in-plaatjes-berlijn-4

Zeg nou zelf, het vrolijkt de boel behoorlijk op toch? Mocht je nou graag eens meer willen zien van toffe street art, dan kun je zelf je tour door de stad samenstellen! Zo wandel je langs de grootste en mooiste werken, die veel leuker om te zien zijn dan het vele amateuristische kladwerk dat helaas ook veel te zien is.

Street art spotten in Berlijn

2016-Februari-in-plaatjes-berlijn-2-2

Hoera, ik was eindelijk weer eens op een metrostation waar ik nog niet geweest was. U2 halte Deutsche Oper in Charlottenburg! Is het geen plaatje?

2016-Februari-in-plaatjes-berlijn-3-2

Ik vind het een prachtig station met de witte tegels en groene ijzerwerk.
Wist je trouwens dat een paar scenes uit de film Lola Rennt hier gedraaid zijn?

2016-Februari-in-plaatjes-berlijn-1-2

Politieke stickerguerilla op lantaarnpalen. Kan ze geen ongelijk geven overigens.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168260

Het mag dan misschien wel één bak beton zijn, en in niets meer lijken op de glorie van voor de Tweede Wereldoorlog: Alexanderplatz is nog steeds een heel fotogeniek plein.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168264

Ik bedoel: kijk nou! Zo mooi!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168265

Als je meer (en vooral vaker!) van zulke plaatjes wil zien, dan kun je me uiteraard volgen op Instagram: @doeninberlijn. Als je denkt: dat deed ik toch al? Klopt, alleen onlangs is er een nieuwe feature in Instagram gekomen, waardoor je twee accounts kunt beheren! Dat betekent dat ik mijn oude gebruikersnaam op mijn bestaande account heb teruggezet, en voor alle foto’s, tips en andere dingen rondom dit blog, een nieuw account ben gestart. Dus check het nog een keertje of je me daar al volgt, want dan mis je niks!
Berlijn_in_plaatjes_februari_20168268

Daar ben ik weer! Hallo Hirsch & Eber! Oke, ik geef toe dat een burgertent niet ideaal is als je gewend bent om vlees te eten, en ineens 50 dagen vegetarisch eet. Maar gelukkig hebben ze hier ook een prima vegetarisch alternatief. Best leuk, want normaal zou ik dat niet zo snel uitproberen. Overigens zit ik hier op een doodgewone dinsdag, nadat Marjolein de avond ervoor om 23.00 uur riep dat ze zin had in een burger. Tja, dat is natuurlijk zo geregeld!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168269

En dat is deze overheerlijke vegetarische burger met een portobello, lollo rosso, rucola, tomaten, ingelegde komkommer, emmentaler, uitjes gestoofd in port, en basilicum mayonaise. Lekkerrr! Ondanks het feit dat er geen vlees op zit, is het nog steeds heel erg lekker!  Overigens is dit hun enige vegetarische optie, voor de rest serveren ze bij Hirsch & Eber vooral vlees. En dat geeft helemaal niks, want dat is hier ook érg lekker.

Hirsch & Eber | Wild Grill
Kollwitzstrasse 87, Prenzlauer Berg

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168272

Doe ik dan echt niets anders dan eten? Geen zorgen, ik heb gewoon werk. Maar het zijn vreselijk drukke weken, dus maak ik hooguit foto’s van m’n lunch. Tja, dan lijkt het misschien wat eentonig, maar zo’n heerlijke lunch kan echt een hoogtepunt van de dag zijn! Anyway, zie hier een overheerlijk bord hummus. Ik was al eerder bij Hummus & Friends geweest en toen ernstig teleurgesteld. Bij deze tweede poging was het echter al veel beter en heb ik heerlijk gegeten.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168273

Deel samen een paar gerechtjes, neem het hele Hummus menu, of kies gewoon voor de doodgewone – maar overheerlijke -hummus met extra kikkererwten, een extra dot tahini en wat brood. Een proteinerijke lunch en je zit gegarandeerd vol. Mmmm!

Hummus & Friends
Oranienburger Str. 27, Mitte

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168274Het is vrijdag en ik heb mijn vrije dag. Tijd om een heleboel te regelen, waaronder een nieuwe Digi-d (eindelijk aan te vragen als je in het buitenland woont, yay!) en dan door naar Schöneberg voor nog een paar andere dingetjes. Maak je borst maar nat voor een hoop OV-foto’s! Het eerste station is U2 halte Klosterstrasse, vlakbij Alexanderplatz. Daar ligt de Nederlandse ambassade vlakbij.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168275

De lichten op dit station zijn heel erg geel/oranje, waardoor het licht een beetje vertekent. Maakt het station overigens niet minder mooi!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168276

Het station stamt uit 1913, en is nog helemaal in originele staat. Dat is nog goed te zien, zowel het tegelwerk als het hekwerk is prachtig!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168297

Echt de moeite waard om dit station eens te bekijken (en daarna een wandeling langs de Spree te maken)

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168277

Op naar de Ambassade!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168289

Tja, daar is ie dan. De Nederlandse ambassade naar ontwerp van architect Rem Koolhaas. Functioneel, strak en totaal niet passend in de omgeving, maar daar zal Koolhaas ongetwijfeld lak aan hebben gehad. Het is een bijzonder gebouw en staat aan de Spree ter hoogte van het Fischerinsel. Na mijn afspraak was ik er gelukkig zo weer weg, ik ben er liever niet langer dan nodig.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168279

Hallo mooie Fernsehturm, waarom verstop je je nou? Dat is nergens voor nodig hoor!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168280

Dat is beter!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168298

U-bahnhof Stadtmitte. Even overstappen. En wat een prachtig licht schijnt er alweer naar binnen!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168288

Inmiddels aanbeland in Schöneberg en wat zie ik daar? Zijn dat de eerste tekenen van de lente? Wauw!!! Kom maar door hoor, want ik ben er wel aan toe!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168284

Ik haal snel een nieuw recept bij de dokter in Schöneberg en zie ineens dat zij in een prachtig gebouw werkt, met een geweldig trappenhuis. Perfect plaatje voor een nieuwe #treppenhausfreitag!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168286

Na de wereldreis van Mitte naar het uiterste puntje van Schöneberg/Wilmersdorf, beland ik in mijn favoriete Akazienkiez voor een hoognodige stop. Ik wilde eigenlijk naar mijn favoriet Barkett, maar die zijn tegenwoordig overdag gesloten op doordeweekse dagen, dus wandel ik de andere kant op. Ik strijk neer bij een schattig cafeetje in een opgeknapt Altbau pand, dat Ima Blumenthal blijkt te heten. Lucky me, want het is pas net twee maandjes open!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168287

Voor ik het weet geniet ik van een zalig stuk (vegan) bananencake en een warme kop thee en kan ik even genieten van een momentje rust, terwijl ik om me heen kijk in het gezellige huiskamerinterieur.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168285

Mocht je eens in de buurt zijn, wandel dan eens door deze leuke straat en pauzeer hier voor een fijne lunch of iets zoets. Daar krijg je echt geen spijt van!

Ima Blumenthal Cafe
Crellestrasse 22a, Schöneberg

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168290

Oh oke…

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168293

Oke, voor de Nederlanders in Berlijn die dit toevallig lezen: Hier is de toptip van deze maand. Ik heb hem eindelijk gevonden, de toko die alle indo-producten heeft die ik nergens anders kon vinden. Een kilopot sambal oelek! Gula djawa! Santen! Bintang bier en bruine basterdsuiker. En zowaar platte tempeh. Daarnaast nog heerlijke kroepoek, rempejek, trassi, sambal badjak en noem het maar op. Ook werd er kousenband verkocht, dus die ene Surinaamse roti kun je nou ook gaan koken.

Voor de mensen die nog nooit een asiashop in Berlijn zijn binnengewandeld: al deze producten zijn een zeldzaamheid in Berlijn. Aziatische producten zijn hier legio, maar alles is gericht op Thais, Chinees of Vietnamees. Indonesisch/Indisch is onbekend en onbemind. Er vinden hier hele veldslagen plaats om goede pindakaas en met drie Indonesische restaurants, is een lekkere sateh kambing eten hier een uitdaging. Dus yay voor deze geweldige winkel, waar je alles kan kopen wat je normaal uit Nederland meesleept.

Go Asia Supermarkt
Haupstrasse 132, Schöneberg

➤ Ben je Nederlander in Berlijn en op zoek naar meer handige tips over waar je pindakaas en hagelslag kunt kopen, een fiets kunt krijgen of hoe dat werkt als je hier komt wonen? Lees dan even verder! – FAQ voor Nederlanders in Berlijn.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168291

In de blije roes van die fijne bananencake, een geweldige asiashop en een zonnetje, merk ik dat ik een klein beetje verliefd aan het worden ben op Schöneberg.

 

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168296

Een klein beetje maar hoor…

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168300

En daar gaan we weer met het wekelijkse kantooruitzicht. Het einde van Februari nadert, en daarmee de lente ook. We worden dan ook flink om de oren geslagen met Maartse buien: natte sneeuw, donkere luchten en zon tegelijkertijd, vrieskou en warme zon… Gekkenhuis!

 

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168303

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168308

Om je een idee te geven: Dit is een momentopname van een doodgewone middag op mijn werk. Prachtige donkere wolken, dreigend. Daar komt vast een HOOP regen uit zetten.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168304

Niks hoor! 20 minuten later (!) schijnt de zon en is de lucht blauw. Weet jij nog wat voor jas je aanmoet? Ik niet meer hoor…

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168301

Als ik naar huis fiets is het gelukkig weer droog. Zie je in de verte hoe licht het nog is? Zo fijn! Ik ben inmiddels enorm toe aan de lente. Die begint pas echt eind maart en tot die tijd kan er nog van alles gebeuren qua weer. Maar veel langer wachten wil ik niet meer, ik ben helemaal klaar met de winter!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168305

En ik heb bovenstaande nog niet gezegd, of we worden getrakteerd op een sneeuwbui. Hallo witte wereld, ik hoop dat je voorlopig het laatste beetje van het voorjaar 2016 bent!

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168306

Wachten tijdens de morning commute naar het werk. Genieten van de zon, terwijl de sneeuw snel weer wegsmelt. Mmm.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168309

En dat gezegd hebbende: weekend! De week is weer voorbij en om de verjaardag van Lauren te vieren, duiken we een wijnbar in. Het idee: je pakt een glas, vult hem zelf, zelf leegdrinken en weer vullen. En aan het eind van de avond betaal je, wat jij denkt dat het waard was. Klinkt zweverig? Wellicht, maar het is een geweldig concept. Je hebt keus uit een heel buffet van wijnen, waaronder sparkling, witte wijnen en uiteraard rode wijn.

Berlijn_in_plaatjes_februari_20168310

Natuurlijk wordt het laat. En natuurlijk heb ik de volgende dag een ietwat vervelend steekje in het achterhoofd. Maar het Forum is een gezellige locatie, waar je tot middennacht fijn wijntjes kunt drinken, gezellig bij kunt praten en genieten van gezellige jazz en swing uit de jaren 30/40. Een toptip voor een avondje wijntjes slempen tussen de locals!

Weinerei – Forum – Cafe & Weinbar
Fehrbellinerstrasse 57, Mitte
Meer info: weinerei.com

Daarmee zijn we ook weer aan het eind gekomen van de veertiende editie van Berlijn in Plaatjes! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en dat je weer veel nieuwe tips hebt opgedaan, of kanten van Berlijn hebt gezien die je nog niet kende. Dankjewel voor het lezen tot het einde en hopelijk tot volgende maand weer!

Liefs,
Emma

10 Comments

 • Egon Smemann schreef:

  Hallo Emma

  es ist wieder eine wunderbare Fotoserie geworden ,gefallen hat mir besonders der U Bahnhof Klosterstrasse mit den alten Kachel und das gefühl zu haben das man in de Zeit zurück verstetzt wird.
  Natürlich sind die Essen tips ein gefundendes Fressen für jeden der von geniessen hält es sind Fotos dabei
  da läuft einem das Wasser schon in Mund zusammen Mummmmmm lekker lekker haha.
  Vielen Dank für Deine Fotoserie hat mich besonders wieder glücklich gemacht.
  Ich sehne mich schon wieder nach Berlin.
  Wünsch Dich schon einen schönen warmen Frühling in Berlin.

  Gruss
  Egon

  • Emma schreef:

   Vielen lieben Dank Egon! Nächste Monat kommt wieder ein neue Fotoserie online :-)

 • lottevdw schreef:

  Weer leuke foto’s seg! Succes met je dagen zonder vlees en laat maar komen, die lente en dito plaatjes!

  • Emma schreef:

   Dankjewel! Ik heb het momenteel erg lastig, blijkt toch een hardnekkig dingetje, dat vlees eten… :-/ Hopelijk is het snel pasen, met mooi weer!

 • ingrid schreef:

  hey Emma, ik moest even lachen met ” hau ab mit der scheisse, haha. ik woon 2 km van de Duitse grens in Limburg (geen carnavalsvierder, t zal m’n Gelderse roots zijn haha). wel grappig, hier zeggen ze Alaaf in Keulen blijkbaar ook.
  Grappige foto serie, goed eten, poeh ja dat kun je zeker in Berlijn, en de prijzen zijn superlaag, zeker voor een Mittag Tisch. amuseer je daar in Berlijn, zeker een van de mooiste steden die er bestaan. Ik ga gelukkig in de zomer weer
  een paar dagen.

  groetjes

  ingrid

  • Emma schreef:

   Hahahaha! Alaaf zeggen ze inderdaad in Keulen ook, net als in Limburg. Typisch volkje blijft het! Bedankt voor je leuke reactie Ingrid, en alvast veel plezier in Berlijn komende zomer! Groetjes, Emma.

 • Mir schreef:

  Emma! Waar is je Bowie tas van? Ik ben op zoek naar zo eentje!

  • Emma schreef:

   Hoi Mir! Ik heb ‘m gekocht bij de boekhandel hier in Berlijn, Dussmann! Maar als je op bijvoorbeeld amazon kijkt, of Etsy, is ie vast daar ook te koop :-) Gaaf is ie he?

   • Mir schreef:

    Ja, hele gave tas! Heb er eentje gevonden bij ‘Apewear’. Ook gevestigd in Berlijn! Inmiddels in de bestelling! :) de standaard primark tassen zijn niet zo mijn ding ;)

    Je hebt een gave blog overigens, ben je gaan volgen door Marjolein :)

    Groetjes!

    • Emma schreef:

     Haha, tof! Standaard Primark is soms nét even iets te standaard, ben benieuwd wat voor tas je nu hebt besteld!
     En dankjewel voor je compliment, superleuk dat je mijn blog gevonden hebt! Groetjes terug! :-)

Laat een reactie achter

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl