Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

10 gave Instagram accounts uit Berlijn

,
3
Home » 10 gave Instagram accounts uit Berlijn

Dat ik een enorme fan ben van foto-app Instagram, dat wisten jullie natuurlijk al. Ik vind het altijd een supergave uitdaging om met mijn iPhone mooie foto’s te maken en die dan via Instagram te delen. Je moet veel inventiever zijn met je smartphone, omdat de beperkingen veel groter zijn dan bij een spiegelreflex of systeemcamera. Superleuk om te doen dus! Toch is Instagram niet alleen het zélf posten van foto’s, maar ook het volgen van wat anderen doen. Ik haal altijd erg veel inspiratie uit de mooie en spannende creaties van andere fotografen. Er zijn heel veel instagrammers die – net als ik – heel specifiek, bijna alleen maar foto’s van Berlijn posten. Speciaal voor jullie, zet ik daarom tien van mijn favoriete Instagram accounts uit Berlijn op een rij. Ideaal, als je last van Berlijnwee hebt!

Inmiddels zit ik alweer bijna zes jaar op instagram en ga ik langzaam maar zeker naar de 3000 foto’s toe. Dat zijn een hele hoop! Ik vind het nog altijd een heel erg leuk medium, niet in de laatste plaats omdat ik hou van fotografie, maar ook omdat ik het heel leuk vind om een kijkje in andermans leven te nemen. Toch zijn de meeste Berlijn-instagrammers weer hele andere types. Het zijn voornamelijk Duitsers en die zijn wat meer op hun privacy gesteld, dan de gemiddelde Nederlander dat is. Toch is het niet minder leuk om te volgen, stuk voor stuk maken ze de mooiste Berlijn-foto’s en die zijn zeker de moeite waard.

Let op: dit artikel is verouderd en wordt binnenkort vernieuwd.

Logopaede – Ralph is een absolute minimalist, met een enorme voorliefde voor bijzondere patronen en architectuur. In het bijzonder houdt hij van spiraaltrappen, die omhoog wentelen tot ze oneindig worden. Hij weet Berlijn altijd op een hele bijzondere en bijna ingetogen manier te laten zien, wat ik bij zo’n drukke en volle stad zelf nog niet zo makkelijk vind.

Logopaede_instagram

Hier_ist_oben – Voor iemand van ruim twee meter, is dit toch een hele toepasselijke naam. Uwe is een rasechte urban explorer en scout verlaten locaties voor tours en andere dingen. Hij heeft een hele eigen stijl en post niet zozeer typische Berlijn-plaatjes, maar veel foto’s van de verlaten locaties en complexen die hij bezoekt. Als je dus een neus voor urbexen hebt, moet je hem zeker volgen!

hier_ist_oben_instagram

jn – Jörg is misschien wel een van de meest bekende Berlijn-instagrammers en een van de eerste die ik ken, die ‘commercieel’ is gegaan. Dat wil zeggen dat hij ook instagramfoto’s maakt in opdracht voor merken e.d. Toch weet hij zijn eigen stijl te bewaren en post hij genoeg van zijn eigen foto’s, die een tomeloze liefde voor Berlijn én voor de speling met licht laat zien.

jn_instagram

meike_aus_berlin – Meike noemt zichzelf officiële fan van Berlijn en als je haar foto’s van de stad ziet, begrijp je direct wat ze bedoelt. Ze zit nog niet zo lang op Instagram maar ze is erg actief en post met regelmaat nieuwe foto’s. Volg haar voor de mooiste Berlijn impressies, die vaak heel herkenbaar zijn en je soms doen afvragen waar die foto nou precies genomen is.

meike_aus_berlin_instagram

frailfailEinmal Pommes rotweis bitte! Oftewel, Een patat met ketchup en majonaise alstublieft! Henne is een Berlijnse dame, die de mooiste foto’s maakt. Maar niet zomaar foto’s. Ze heeft in het verleden een eigen hashtag bedacht, waar ze foto’s met een rood-wit contrast onder plaatst. Met de tag #einmalpommesrotweissbitte is ze bekend geworden onder de Instagrammers in Berlijn en zo laat ze af en toe ook een blik achter de schermen zien van andere bekende Berlijn-instagrammers.

frailfail_instagram

bvg_weilwirdichlieben – Oké, misschien telt dit niet helemaal mee, maar dit account is wel het volgen waard. De BVG is het Berlijnse OV-bedrijf dat het openbaar vervoer met metro, tram en bus verzorgt. Begin 2015 startten zij de campagne ‘Weil wir dich lieben‘ en hebben ze een bijbehorend instagramaccount ingericht. Wekelijks laat een inwoner van Berlijn, zijn kijk op het Berlijnse OV zien via dit account. Hierdoor krijg je een enorme hoeveelheid prachtige foto’s, van elke keer weer een andere actieve instagrammer. Supergaaf!

bvg_weilwirdichlieben_instagram

berlintensiv – Ook Berlintensiv laat Berlijn door een minimalistische bril zien. Prachtige en kleurrijke foto’s, maar met een hele ingetogen manier en verrassende kijk op de stad. Als je houdt van simpele maar prachtige foto’s van onze mooie hoofdstad, dan zit je helemaal goed.

berlintensiv_instagram

marcusberlin – 100% iPhone, 100% echt. De foto’s van Marcus zijn prachtig, uitbundig en laten op een hele gave manier het dagelijks leven in Berlijn zien. Het is een mix van street art, typische Berlijn-uitzichten en natuurlijk gewoon streetphotography, een chique woord voor foto’s van gebouwen en mensen op straat. Geen poespas, wel heel leuk!

marcusberlin_instagram

Hashtags om te volgen:
De stad zou natuurlijk nergens zijn, zonder een leuk setje met eigen hashtags. Natuurrlijk mijn eigen hashtag, #doeninberlijn en #wattedoeninberlijn. Als je die gebruikt, kan ik ook zien wat je allemaal in Berlijn hebt beleefd en gefotografeerd! Vergeet ook niet om de hashtags in je stories te zetten, of mij gewoon te taggen: @doeninberlijn

Verder zijn er natuurlijk de bekende hahstags, zoals #thattoweragain, een tag die gebruikt wordt om de Fernsehturm aan te duiden. Ook #igersberlin, #ig_berlincity #berlinstagram en #berlijn worden veel gebruikt. Zelf gebruik ik ook graag #thisisberlin, een tag die ook steeds meer op wordt gepikt. Er komen vaak weer nieuwe tags voorbij, dus dit verandert natuurlijk altijd. Maar als je graag meer nieuwe accounts en Berlijn-foto’s wil ontdekken, of je eigen foto’s de juiste tags meegeven, dan kun je deze gebruiken.

Events en contests:
Een van de leuke dingen aan Instagram, vind ik de Instagramwalks. Wandelingen door de stad, met allemaal mede-instagrammers en foto’s maken on the go. Zulke wandelingen worden in Berlijn georganiseerd door de mensen achter igersberlinofficial, de officiele organisatie voor de stad. Zo zijn er wandelingen geweest door verschillende wijken maar hebben we ook de Alte Fleischfabrik in Lichtenberg (klik voor foto’s) bezocht. Superleuk en deelname is vrijwel altijd gratis!

Let op: dit artikel is verouderd en wordt binnenkort vernieuwd.

Et moi?
Mij kun je natuurlijk OOK volgen, via @doeninberlijn. Ik probeer dagelijks een foto te plaatsen, soms iets vaker, soms iets minder. Maar wel bíjna altijd van Berlijn. Ik doe niet aan minimalisme of volg een speciale gecureerde stijl. Maar ik post wat ik leuk of mooi vind of wat me is opgevallen in het dagelijks leven. Bereid je voor op een hoop kleuren, veel Fernsehturm, straatbeelden en een kleine blik achter de schermen van mijn blog!

Wat zijn jouw favoriete instagramaccounts? En volg jij speciale fotografen uit een stad, of over een bepaald onderwerp? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe accounts om te bekijken, dus laat maar horen! En zit jij ook op Instagram? Dan zou ik het heel leuk vinden om je te volgen! Laat even hier een comment achter met je instagram-naam, of laat op Instagram een comment achter op een van m’n foto’s, dan volg ik je terug! 

3 Comments

  • Bedankt Emma, I feel very flattered, to be honoured by you, by being listed amongst these others incredible Berlin accounts.

  • Lauren schreef:

    Leuk! Volg je whatberlineats al? Was een tip van Ruud :) Zo veel lekker eten *kwijl*

Leave A Reply

Your email address will not be published.